Seier til Staut

Smedheim Staut tok årets tredje seier da han vant på Forus lørdag.

– Staut var veldig bra. Han svarte opp fint og vant lett, sier Kjetil.

3-åringene Tysvær Mikkel og Ros Faksen var han ikke fornøyd med.

– Begge tullet seg bort på galopp. Mikkel var veldig tullete i volten og det var skuffende. Ros Faksen kodet over og feilet. Det var også en umotivert galopp, sier Kjetil.

Han kunne glede seg over at Erling af Sola leverte et godt mønstringsløp. Lykkje Simen var ute i samme mønstringsløp, men gikk og brøt og galopperte seg til en disk.

Tre gode sjanser

Forus har kveldskjøring lørdag og stallen har tre hester til start. Alle skal regnes der framme.

TYSVÆR MIKKEL (2.11) tapte mye på startgalopp sist, men gikk veldig bra etterpå. Vet ikke helt hva strekhestene kan, men traver han feilfritt skal han regnes blant de tre.

SMEDHEIM STAUT (3.7) klønet det til på volten sist. Fra springspor skal det være større sjanse for feilfri avgang. Formen er bra. Skal regnes i toppen.

ROS FAKSEN (6.1) leverte et bra løp etter startgalopp sist. Møter mer rutinerte konkurrenter, men holder han seg på beina skal han være med der framme.

Galopp i kampens hete

Lykkje May var ute i V75 på Jarlsberg lørdag, men måtte returnere med en disk i bagasjen.

– Jeg tar den på min kappe. Jeg kjørte for annenplassen og var for hard med henne. Da ble det galopp i kampens hete. Jeg synes hun leverte et bra løp, sier Kjetil.

Også Smedheim Staut galopperte bort sjansene.

– Han er klønete på voltestart og vi var borti hjulet til en konkurrent. Da ble han bakredd og feilet, sier Kjetil.

Dårlig dag for Troll Sterk Solan

Troll Sterk Solan var stor favoritt på Sørlandet, men hadde ikke sin beste dag og feilet i tet på oppløpet.

– Jeg merket det allerede fra start at han slet med å legge seg til. Jeg fikk ikke kjørt ham for fullt og til slutt kom galoppen. Vi får ta en sjekk på ham og komme sterkere tilbake, sier Kjetil.

Seier til Kavaleren

3-årige Kavaleren tok sin annen seier i det tredje forsøket da han vant på Forus.

– Jeg er godt fornøyd med ham. Han er fortsatt urutinert og nå fikk han gå et løp i rygg og lære litt. Dette løpet sier ikke så mye om kapasiteten hans, for den er bra, sier Kjetil.