Full pott

Både Smedheim Staut og Troll Sterk Solan vant sine løp på Forus. I og med at Jelina ble strøket, ble det dermed full pott for stallen.

– Veldig bra! Smedheim Staut gikk et veldig bra løp. Han går og tverrer litt når han er i tet, men svarer opp når de kommer opp på siden. Troll Sterk Solan har tatt mange steg i riktig retning. Det ble et fint løp og han avgjorde lett. Dette er begge hester som har høy kapasitet i forhold til grunnlaget og som jeg tror skal få fine sesonger, sier Kjetil.

Tre på Forus

Forus har kjøring førstkommende søndag og tre hester fra stallen skal i aksjon.

SMEDHEIM STAUT (4.9) var god i comebacket og har trent fint etterpå. Skal normalt gå fram med løp i kroppen. Kjemper i toppen.

TROLL STERK SOLAN (7.5) har trent fint en periode. Det kan bli vanskelig å hente inn hesten på strek, men jeg håper på en plass blant de tre.

JELINA (8.1) har feilet seg bort to ganger på rad. Vi får satse på feilfritt og premie denne gangen.

Virus for Lykkje May

Lykkje May hadde ikke sin beste dag i V75-løpet på Jarlsberg lørdag. Det hadde sin forklaring. Hun hadde nemlig et virus i kroppen.

– Det var egentlig godt vi fant ut at det var en forklaring. Hun kommer sterkere tilbake, sier Kjetil.

For langt fram for Solan

Smedheim Solan gjorde comeback for stallen på Forus, men det ble som fryktet en vanskelig oppgave.

– Det var langt fram og ble enda lenger da flere hester gikk ut foran oss uten framdrift. Han er såpass smart at han ikke gidder ta i for fullt når han skjønner at det ikke går. Han kjentes fin ut, sier Kjetil.

Tobias Lea Djøseland debuterte som kusk bak Jelina i Rekruttserien. Det så bra ut fra lederryggen lenge, men da lederen feilet i siste sving ble ekvipasjen hindret.

– Det var synd. Han kom seg ut og Jelina fløy styggfort på oppløpet. Han satt rolig, men det gikk nok litt for fort for henne og hun slo på galoppen og mistet tredjeplassen, oppsummerer Kjetil.