Kleppe Slauren er død

Veldig trist melding. Kleppe Slaurens boks er tom. Hedershesten årsdebuterte på Forus 28. januar med en tredjeplass. Det var hestens 125. start i karrieren og skulle også bli den siste.

– Han ble veldig dårlig i det ene kneet etterpå og i samråd med veterinær valgte vi å avlive hesten. Han har slitt endel med knærne og da han ble operert på tampen av 2018 sa veterinær Lars Moen at hesten trolig bare hadde ett til to år igjen av karrieren. Det er selvsagt meget tungt for det er en hest som har betydd utrolig mye for meg og hele familien, sier en preget Kjetil.

Han trente opp Kleppe Slauren selv. Sundbo Kravall-sønnen var god som unghest selv om han havnet i skyggen av stallkamerat Nordheim Svenn. Kleppe Slauren tok steget opp i eliten og har vært en av våre beste de siste årene. Sin beste sesong hadde han i 2017 da han var kongen i årgangen med 5 seirer og 7 annen på 15 starter og 1,1 millioner kroner innkjørt. Totalt viser karakterboka 33 seirer, 31 annen, 15 tredje på 125 starter og 3,7 millioner kroner innkjørt. Som raskest travet han 19,0ak. Han har vunnet både Meyer’n, Vintillatravet og Moe Odins æresløp. I tillegg har han to sølv i NM og også annenplass fra Elitkampen på Solvalla.

– Løpshode utenom det vanlige

– Kleppe Slauren var enormt bra hele veien. Han hadde en enorm vilje og et løpshode utenom det vanlige. Vi har mange gode minner fra karrieren til Slauren. Både Meyer’n, Vintillatravet og Moe Odins æresløp er utrolig store løp å vinne. Jeg husker også da han holdt unna for Bork Odin på Forus som 5-åring. Det var bare et vanlig tirsdagsløp, men da viste han klassen sin. Det var et slags gjennombrudd for hesten som eldre, sier Kjetil, som har trent hesten hele tiden bortsett fra det meste av 2015 da Geir Vegard Gundersen hadde ansvaret.

Kleppe Slauren ble eid av stall Slauragjengen med Kjetils svigerfar, Terje Lea, som primus motor.

Share this nice post:

Det er stengt for kommentarer.