For langt fram for Solan

Smedheim Solan gjorde comeback for stallen på Forus, men det ble som fryktet en vanskelig oppgave.

– Det var langt fram og ble enda lenger da flere hester gikk ut foran oss uten framdrift. Han er såpass smart at han ikke gidder ta i for fullt når han skjønner at det ikke går. Han kjentes fin ut, sier Kjetil.

Tobias Lea Djøseland debuterte som kusk bak Jelina i Rekruttserien. Det så bra ut fra lederryggen lenge, men da lederen feilet i siste sving ble ekvipasjen hindret.

– Det var synd. Han kom seg ut og Jelina fløy styggfort på oppløpet. Han satt rolig, men det gikk nok litt for fort for henne og hun slo på galoppen og mistet tredjeplassen, oppsummerer Kjetil.

Ny seier til Proffen

Professor ØK la på til to seirer av to mulige i år da han vant V75-løp på Bjerke i går. Kjetil styrte tidlig til tet og hadde siden kontroll.

– Han lå litt for hardt på underveis, men det var ingen fare. Han hadde mer krefter igjen i mål. Nå satser vi på Martin Austevolls æresløp i Bergen 14. mars som neste oppgave, sier Kjetil.

Proffen på Bjerke

Professor ØK imponerte med V75-seier i årsdebuten. Lørdag har han sjansen igjen på Bjerke.

– Han var veldig bra i årsdebuten til tross for at jeg måtte angripe litt vel tidlig. Det er gode hester imot, men han er bra selv. Kjemper normalt i toppen.

Seier for Staut i comebacket

Smedheim Staut hadde ikke startet siden juli 2018, men vant på direkten på i comebacket på Forus.

– Veldig bra! Han blir litt flegmatisk når han går i tet, men han svarte opp fint og vant meget lett. Det er en hest med høy kapasitet så bare helsa holder skal han rekke et godt stykke, sier Kjetil.

Jelina var med i samme løp, men galopperte bort sjansene.

– Hun hadde fin fart da hun feilet. Hun kommer sterkere tilbake, sier Kjetil.