Toer med galopp

Tysvær Elling fikk med seg en anneplass fra Forus til tross for galopp.

– Han gikk og brøt på første langside og feilet, men han gikk veldig bra etterpå så jeg er godt fornøyd med hesten, sier Kjetil.

Smedheim Staut galopperte også og måtte nøye seg med sjuendeplass.

– Han gikk og bremset da han kom foran og det endte med galopp.

Annen og tredje i Bergen

Bra uttelling under V75-omgangen i Bergen. Lykkje May ble toer etter pause, mens Grude Elling tok tredjeplassen bak to 4-åringer i Nils A Skjolds æresløp.

– Lykkje May så ut til å gå mot seier, men vi ble kontret ut. Jeg vet ikke om hun ikke så Lome Perla eller hva det var, en meter etter mål var hun først igjen. Jeg synes uansett hoppa leverte en positiv innsats etter pause, sier Kjetil.

– Grude Elling leverte også et veldig fint løp.

To i V75 Bergen

Grude Elling og Lykkje May er håpene i lørdagens V75-omgang i Bergen.

GRUDE ELLING (5.2) – fungerte ikke optimalt sist. Det er mulig han ble hovøm. Det blir skoene på igjen denne gang. Han så veldig fin ut i en intervalløkt søndag. Det er gode hester på tillegg og vi er fornøyd om vi er blant de tre.

LYKKJE MAY (9.14) – fikk en velfortjent pause. Har trent fint og jeg tror formen skal være bra. Det må løse seg fra langt tillegg, men om det gjør det kan hun dukke opp blant de tre.

– Fornøyd med alle hestene

En tredjeplass og hele tre fjerdeplasser ble fasiten på Biri lørdag.

– Jeg synes alle hestene leverte bra, selv om vi manglet prikken over i’n. Professor ØK tror jeg hadde vunnet dersom åpningen hadde kommet. Jeg valgte å slippe teten siden han galopperte sist og hadde vært på Biri siden onsdag på grunn av kåringen. Han er ganske nær toppformen og nå satser vi på Momarken den 24. oktober. Kavaleren feilet på startsiden da jeg fristet ham for mye. Han kom meget bra tilbake og det gikk veldig fort ned oppløpet. Smedheim Staut fikk en unødendig trykk, men han fullførte veldig fint med tanke på at han har hatt lang pause. Tysvær Mikkel leverte også et fint løp til tredje, oppsummerer Kjetil.

Fire på Biri

Fire hester skal i aksjon og kjempe om fine penger på Biri lørdag hvor det kun står kaldblodsløp på programmet. Professor ØK skal forsøk å være Vintilla, Kavaleren er med i Biri oppdretningsløp, mens Smedheim Staut står spennende til i DNTs 5-årsløp. Tysvær Mikkel skal ut i Biri oppdretningsløp – trøsteløpet.

TYSVÆR MIKKEL (2.2) – tullet seg bort fra start sist, men jeg var veldig fornøyd med ham de to startene forut. Tror han kan dukke opp blant de tre.

PROFESSOR ØK (3.3) – ble forstyrret til galopp på starsiden sist, men han kjentes veldig fin ut. Nå er distansen langt mer fordelaktig. Håper vi kan få tet. Tror han kan være blant de tre.

KAVALEREN (8.7) – er i bra form, men møter de beste og står litt langt ute på vingen. Han er dog kjapp ut så vi får prøve oss fra start. Håper på en fin premie. 

SMEDHEIM STAUT (9.2) – fungerte ikke sist og fikk behandling og pause. Vi har ventet på dette løpet. Var meget godt fornøyd med ham nest sist og tror han skal være på det nivået nå. Håper på tet. Tror han kan snuse på en trippelplass.