«Proffen» og Elling i aksjon

Professpor ØK er tilbake etter pause og skal prøve seg i V75 på hjemmebane lørdag. Grude Elling skal også i aksjon.

PROFESSOR ØK (3.11) – Fikk seg en pause ettersom han slet med blodverdiene. Vi har fått kontroll på det nå. Jeg har ikke kjørt fortere enn 28,0/2000 på Forus med ham, men jeg synes hesten ser veldig fin og forventer en bra prestasjon. Første gang på sprint, men han er kjapp i beina og skal takle det. Kjemper blant de tre.

GRUDE ELLING (5.3) – Gikk et veldig bra løp sist. Møter bedre hester nå, men er travsikker og startrask og leverer gode løp hver gang. Tror han er blant de tre. 

Grude Elling tok ansvar

Stallen hadde tre hester til start i 3-årsløpet. Da både Kavaleren og Tysvær Mikkel galopperte bort sjansene, tok Grude Elling ansvar og sikret seier verdt 24 000.

– Det var kjekt at han fikk vinne, han har vært veldig stabil og flink. Nå leverte han nok et bra løp. Dessverre ble det feil for de to andre. Kavaleren var litt vrien å snu rundt og stresset seg opp. Det endte i disk. Tysvær Mikkel trampet heller ikke av gårde på rett bein. Han leverte dog en bra opphenting, sier Kjetil.

Tre i samme løp

Kavaleren, Tysvær Mikkel og Grude Elling møtes i samme løp på Forus. Kjetil holder en knapp på førstnevnte.

– KAVALEREN (3.9) leverte egentlig en bra prestasjon i Kriteriet. Jeg fristet ham for mye på oppløpet i håp om å få sjettepremien og da ble det galopp. Enklere ute nå. Skal regnes i seierskampen. Det er han jeg har mest tro på av mine.

– GRUDE ELLING (3.10) travet et greit løp i Kriteriet og fikk maks. Det er på det nivået han ligger. Viser dog framgang for hvert løp. Håper han er med i fremste rekke.

– TYSVÆR MIKKEL (3.11) var overraskende bra til seier sist og er i fin utvikling. Kommer han seg feilfritt avgårde, tror jeg også han er med der fremme.

Karrierens første for Tysvær Mikkel

Tysvær Mikkel tok sin første seier da han vant på Forus. 3-åringen rekordforbedfret seg samtidig til 28,9.

– Han var veldig bra, overraskende bra. Hesten er i fin utvikling. Han starter igjen allerede førstkommende tirsdag, sier Kjetil.

Mikkel prøver igjen

Tysvær Mikkel var bra sist og skal ut i nytt løp på Forus tirsdag.

TYSVÆR MIKKEL (2.1) synes jeg leverte et godt løp sist. Debuterer bak bilen og det er et usikkerhetsmoment. Vi får prøve å ta en startvognprøve før løpet. Skal regnes blant de tre dersom han takler starten.