V75-seier til Brage Hindø

Brage Hindø leverte en flott prestasjon og vant enkelt sitt V75-løp på Forus sammen med Magnus T Gundersen.

– Han var veldig bra og blir stadig bedre. Tord Salte kjørte mye arbeid med ham i vinter og det får vi betalt for nå. Hesten har fortsatt ganske lavt grunnlag i forhold til kapasiteten så jeg tror det skal være mye mer å hente, sier Kjetil om den Eirik Djuve-eide hesten.

Også Professor ØK leverte en strålende prestasjon, men klarte ikke å komme seg forbi Brenne Banker.

– Han måtte gå den tunge veien og fullførte flott til mål. Neste oppgave tror jeg blir på Hagmyren, sier Kjetil.

Ellers ble Ros Son femte, Lykkje May endte uplassert, mens Troll Sterk Solan feilet seg bort.

– Ros Son får godkjent, han viste framgang. Lykkje May galopperte fra start og tapte mye, hun gikk veldig bra etterpå. Troll Sterk Solan går og bremser og trenger mer tid, sier Kjetil.

V75 på hjemmebane

Flere hester skal i ilden når det er V75 på Forus lørdag. Kjetil må imidlertid stå på sidelinjen ettersom han pådro seg en utelukkelse i Bergen. Magnus Teien Gundersen skal kjøre hestene og dermed skulle de være i de beste hender.

TROLL STERK SOLAN (1.2) galopperte seg bort sist. Trippelaktuell om han holder seg på beina.

LYKKJE MAY (3.10) fikk det for tøft sist. Nå blir det ryggløp. Rekker ikke mot de aller beste fra likestart. Fornøyd med en bra premie.

PROFESSOR ØK (5.8) har vi siktet inn dette løpet med. Formen er fortsatt fin og distansen takler han. Kjemper normalt i toppen.

ROS SON (7.8) har skuffet litt og vi har lagt om treningen så får vi se om det hjelper. Fornøyd med fin premie.

BRAGE HINDØ (9.4) har vært veldig bra. Tøft inne i løpet, men tror likevel han skal matche konkurrentene. Kjapp ut og jeg tror han får tet. Kanskje prøver vi amerikanervogn.

Maylen fikset seier

Stalljente Maylen Lode fikk sjansen bak Brage Hindø på Forus tirsdag og gjorde ingen feil.

– Hun styrte til tet tidlig og hadde siden full kontroll. Det var veldig bra, sier Kjetil.

Selv kjørte han både Kleppe Fanden og Grude Svenn inn til hver sin annenplass. Spesielt Kleppe Fanden gledet med en kjempespurt.

– Han fikk et fint løp og planen var å kjøre til slutt. Han avsluttet meget fort og dette var et stort skritt i riktig retning. Vi har Uttisrud-løpet som et mål, men skal prøve å finne et løp før den tid. Også Grude Svenn synes jeg leverte et fint løp og er i flott utvikling, sier Kjetil.

3-årige Troll Sterk Solan galopperte bort sjansene.

Fire på Forus

Fire stallhester skal i ilden på Forus tirsdag. Brage Hindø er den beste sjansen.

KLEPPE FANDEN (2.6) gikk greit sist, men var tung i kroppen. Han trenger flere løp for toppformen er inne. Skal få rygg i det lengste. Klaffer det underveis, kan han dukke opp på trippelen.

GRUDE SVENN (5.4) hadde vært på trippelen uten galopp sist og viste bra form. Feilfritt er han med i trippelkampen.

TROLL STERK SOLAN (8.5) vant i debuten, men feilet to ganger og var nokså ufokusert. Han er grønn ennå, kan endel. Jeg har kjørt 33,5 med ham i trening. Feilfritt er han med blant de tre.

BRAGE HINDØ (9.4) vant lett sist og er i meget bra form. Har et fint løp på papiret. Min beste sjanse for dagen.

Ingen suksess i Bergen

Verken Ros Son eller Lykkje May nådde opp i V75 i Bergen. Lykkje May fikk med seg en sjetteplass.

– Lykkje May fikk egentlig en litt for god start, noe som igjen førte til en litt for tøff reise. Hun ble sliten til slutt. Ros Son byr seg dessverre ikke til i løp og springer med håndbrekket på, sier Kjetil som fikk en opptur da han kom hjem og fikk se Liverpool velfortjent ta hjem Champions League-trofeet!