Fire I V75

De tre Kleppe-brødrene og Føynland Faks er håpene når Bergen innbyr til V75 lørdag. Føynland Faks og Kleppe Frakken skal ut i Nils A Skjolds æresløp, mens Slauren og Fanden prøver seg i Jacob Melands æresløp.

FØYNLAND FAKS (5.11) var bra sist og har trent fint etterpå. Det er langt tillegg og jeg er fornøyd om han henter seg en bra premie.

KLEPPE FRAKKEN (5.12) gikk bra etter galoppen sist. Fra langt tillegg er jeg fornøyd med en premie.

KLEPPE SLAUREN (9.4) kommer ut etter en pause. Han har sett fin ut i trening. Håper han kjemper blant de tre.

KLEPPE FANDEN (9.5) kommer ut på sprint for andre gang i karrieren. Han takler det, men det er mange gode imot. Premie er bra.

Tredje til Lykkje May

Lykkje May fikk med seg 60 000 kroner som tredje i Oaks på lørdag.

– Hun taper en del innledningsvis, men går til mål. Jeg er godt fornøyd med innsatsen, sier Kjetil.

Grude Elle galopperte seg bort i samme løp, mens Vill Solen fikk det for tøft.

– Grude Elle var bortpå seg i prøvestarten og fungerte ikke i løpet. Vill Solen gikk det rett og slett for fort for, sier Kjetil.

Kjemper om 300 000

Lykkje May og Grude Elle skal lørdag til Momarken for å kjempe om en førstepremie på 300 000 kroner i Oaks. Også Vill Solen skal i aksjon.

GRUDE ELLE (7.5) leverte en overraskende bra innsats i kvalifiseringen. Tror også hun skal gå framover med det løpet i kroppen. Det er nok noen som blir for gode og vi er godt fornøyd med en fin premie.

LYKKJE MAY (7.10) prøvde vi å lette i kvalifiseringen, men det fungerte ikke og jeg fikk ikke kjørt henne for fullt. Tilbake til gammel balanse nå. Hun er god nok til å kjempe helt i toppen.

VILL SOLEN (10.15) galopperte bort en tredje-fjerdepremie sist i ren friskhet. Hesten er i form, men jeg synes han har en vrien oppgave. Fornøyd med en bra premie.

Frakken og June er håpet

Kleppe Frakken er den eneste hesten som skal i aksjon under kjøringen på Forus tirsdag. 4-åringen skal ut i rekruttløpet og får June Marie Idland i vogna.

KLEPPE FRAKKEN (3.6) fikk påvist en infeksjon etter det forrige løpet. Jeg er litt usikker på formen, men han ser i hvert fall fin ut i trening. June har et bra tak på hesten. Håper han er blant de tre.

Begge til finalen

Både Grude Elle og Lykkje May gikk videre fra kvalifiseringene til Oaks på Momarken. Førstnevnte var positiv og ble toer i sitt heat, mens Lykkje May ble litt for lett i balansen og måtte nøye seg med fjerde.

– Jeg får ta det på min kappe. Hun ble litt for lett og jeg fikk ikke kjørt henne for fullt. Vi får gå tilbake til gammel balanse i finalen. Grude Elle hadde jeg god tro på etter et fint hurtigarbeid på tirsdag. Hun var veldig bra og skal også gå ytterligere fram til finalen, sier Kjetil.

Lørdag var Vill Solen ute i V75 på Jarlsberg, men fikk ikke med seg premie.

– Han ble pigg da jeg dro skylappene i siste sving og feilet noen steg. Det kostet nok en tredje-fjerdepremie. Han trenger nok litt tid på å vokse inn i grunnlaget, sier Kjetil.