Gode sjanser

Tirsdag er det Forus igjen og stallen har flere gode sjanser.

CHAMPLAIN (1.1) har travet to fine løp etter pause. Er kjapp ut og står således fint til. Vi satser på en plass blant de tre.

PROFESSOR ØK (4.6) kastet seg over i galopp sist. Det var nok bare en dårlig dag. Feilfritt kjemper han blant de tre, sier.

INTO THE SUN (6.11) leverte en flott opphenting etter galopp sist. Auto er en klar fordel med tanke på feilfritt løp. Skal kjempe helt i toppen i dette laget. Min beste sjanse for dagen.

LYKKJE KJETIL (8.2) går fortsatt litt i rykk og napp, men er i fin utvikling. Trippelaktuell.

TALENT ØK (8.8) galopperte umotivert sist. Han er bra nok til å kjempe i toppen om han unngår galoppen.

Seier og gode innsatser

Ros Son sørget for seieren da Forus hadde kjøring søndag. 3-åringen tok dermed sin første seier i karrieren.

– Han travet et fint løp og kunne nok gått enda litt fortere om nødvendig. Jeg tror han vil utvikle seg fint utover. Samme gjelder for Jelina som ble tredje i samme løp. Hun la seg skikkelig til i sisterunden og da gikk hun bra, sier Kjetil.

Kleppe Slauren måtte se seg slått av Nyland. Lome Diamant ble tredje i samme løp.

– Slauren leverte et godt løp. Han travet 22,5vm fra dødens. Det viser igjen at det ikke alltid er så lett fra tillegg. Nå blir det pause fram til NM. Lome Diamant er jeg veldig godt fornøyd med. Han avsluttet fortest av alle, sier Kjetil.

Lykkje Kjetil ble tredje i sitt løp. I samme oppgjør ble Grude Svenn sjette etter galopp, mens Talent ØK galopperte bort sjansene.

– Lykkje Kjetil går litt i rykk og napp, men travet 31.9 og det er bra. Grude Svenn slo på en umotivert galopp og det var ikke så lett å hente noe etterpå. Talent ØK tok vi av skoene på, men det fungerte ikke så bra, sier Kjetil.

Elle var oppturen

Grude Elle slo til med annenplass i V75 på Forus på en dag da de to fremste håpene feilet.

– Grude Elle leverte et veldig bra løp. Hun var meget positiv. I samme løp feilet dessverre Professor ØK. Jeg har ingen god forklaring. Han bare velvet seg over. Han går et bra løp etterpå, men det blir tungt når man taper 20-30 meter i V75, påpeker Kjetil.

Professor ØK kom tilbake til sjette. Into the Sun var favoritt i V75-1. Også han måtte innom galoppen, men kom flott tilbake til tredje.

– Det ble en trang situasjon og jeg måtte ta i ham. Det tålte han ikke. Etterpå travet han et flott løp, sier Kjetil.

Lykkje May fikk med seg sjuendeplass og ny rekord, mens Champlain ble tredje i et løp utenfor V75.

– Lykkje May ble sliten til slutt, men jeg ville forsøke å kjøre i tet da vi først kom dit. Champlain leverte en god innsats etter galopp, sier Kjetil.

Dobbelkjøring på Forus

Til helgen er det kjøring både lørdag og søndag på Forus. Under V75-kjøringen lørdag har både Into the Sun og Professor ØK interessante oppgaver. Også på søndag skal flere stallhester i aksjon, deriblant Kleppe Slauren og Lome Diamant som skal ut i samme løp.

Lørdag:

CHAMPLAIN (1.9) var positiv etter pause sist. Står fint til og skal regnes blant de tre.

INTO THE SUN (3.12) er i veldig fin form. Med få hester i volten bør det kunne bli feilfri avgang. Tåler å gjøre en del selv. En av flere som kan vinne.

GRUDE ELLE (4.2) er i bra form, men møter noen gode. Fornøyd med premie.

PROFESSOR ØK (4.9) var ikke som best sist, men vi har ikke funnet noe feil på ham. Muligens var det varmen som spilte han et puss. Har et fint løp og skal regnes helt i toppen.

LYKKJE MAY (7.3) var svak sist uten at vi har funnet noe feil. Fikk litt fri og så fin ut i et hurtigarbeid fredag. Møter noen gode og vi er fornøyd med premie. Kanskje trippel med klaff.

Søndag:

JELINA (2.3) har jeg kjørt 1.35/2000 i trening. Hun er mest med for å lære. Fornøyd med premie.

ROS SON (2.6) galopperte i debuten. Feilfritt tror jeg han er med helt i toppen. Jeg har kjørt 1.33/2000 med ham i trening.

LOME DIAMANT (5.3) har lite løp å velge i og derfor tar jeg ham ut her. Skal få et fint løp. Fornøyd med en bra premie.

KLEPPE SLAUREN (5.9) avsluttet veldig bra til tredje i Alm Svartens æresløp. Kunne kanskje vunnet om vi hadde fått tidligere åpning. Formen er i hvert fall veldig bra. 40 meter tillegg er aldri enkelt, men han skal regnes helt der framme.

GRUDE SVENN (7.1) leverte en fin debut. Er kjapp ut og står således fint til. Håper han er med i trippelkampen.

LYKKJE KJETIL (7.3) leverte også en fin debut. Kan også blande seg inn i trippelkampen. Grude Svenn er den mest stødige av de to.

TALENT ØK (7.14) har trent fint og har et riktig løp på papiret. Feilfritt kan han blande seg inn i toppen.

Flott tredjeplass

Kleppe Slauren ble tredje på 19,7 i Alm Svartens æresløp på OGP-dagen. Etter et løp i tredje innvendig kom luken til slutt.

– Som ventet ble vi overflydd fra førstesporet. Da måtte jeg bare vente på at åpningen skulle komme. Kleppe Slauren spurtet veldig bra da han fikk fritt fram. Hadde luken kommet inn i siste sving i stedet for ut av siste sving, tror jeg jammen vi skulle tatt dem. Uansett er jeg kjempefornøyd, sier Kjetil.

Finske Polära vant løpet foran Odd Herakles.