Ikke den store uttellingen

Det gikk ikke helt som håpet på Biri lørdag. Kleppe Slauren ble tredje i Vintillatravet, men hadde ikke sin beste dag. Lome Diamant kom bra tilbake etter galopp til sjette i samme løp. Galopperte gjorde også Ros Son og Professor ØK. Sistnevnte feilet seg helt bort, mens Ros Son kom tilbake til femte.

– Det var litt skuffende resultater, men slik er det noen ganger. Kleppe Slauren skal normalt holde unna når han kom så enkelt til tet. Vi får ta en sjekk på ham. Lome Diamant leverte en fin opphenting etter galopp og det var bra i så tøft selskap. Han fikk dessuten kåringsbrevet. Professor ØK vet jeg ikke hvorfor han feilet. Han var ikke så bra som han har vært i det siste. Ros Son var bra etter galoppen, oppsummerer Kjetil.

På Biri-tokt

Til helgen er det på Biri det skjer. For første gang er det en hel løpsdag med bare kaldblodsløp. Kjetil tar turen med fire hester. Kleppe Slauren skal prøve å gjenta fjorårsseieren i Vintillatravet. Også Lome Diamant er med i leken. Han skal også stilles for kåringsnemnden i helga. Professor ØK skal forsøke å ta sin tredje strake V75-seier, mens Ros Son skal ut i trøsteløpet til Biri oppdretningsløp utenfor V75.

ROS SON (3.8) leverte et bra løp sist. Har fått et dårlig spor og vi er fornøyd med en fin premie. Han kan kanskje snuse på en trippelplass om det klaffer.

LOME DIAMANT (4.3) starter fordi han er på Biri i forbindelse med kåring. Han møter gode hester og vi er fornøyd med premie.

KLEPPE SLAUREN (4.5) leverte et flott løp sist og holder formen. Setter pris på distansen og jeg tror han er blant de tre igjen.

PROFESSOR ØK (10.7) vant enkelt sist med krefter på lager. Det er litt tøffere imot denne gang, men jeg håper han kjemper blant de tre fremste.

Fin kveld

Det ble en fin kveld på Forus. Grude Svenn vant,  mens Jelina og Ros Son ble annen i sine løp.

– Jeg er veldig godt fornøyd med alle sammen. De rekordforbedret seg hele gjengen og leverte fine innsatser. Kjekt at Grude Svenn tok si første seier etter flere gode løp. Ros Son var bra og Jelina oppførte seg fint, oppsummerer Kjetil.

Tre 3-åringer

Forus har søndagskjøring og tre 3-åringer skal i aksjon.

GRUDE SVENN (1.2) er i bra form. Han møter noen gode, men jeg håper han er blant de tre.

JELINA (8.5) er behandlet og har hatt pause. Skal få et snilt løp. Feilfritt og premie som gjelder.

ROS SON (9.1) var dårlig sist uten at vi har funnet noen forklaring på det. Han er kanskje best når han er med der framme. Står således riktig til. Håper han er blant de tre.

Ny seier til «Proffen»

Professor ØK tok årets fjerde V75-triumf da han lekte hjem seieren på Sørlandets travpark.

– Ja, det ble veldig enkelt. Han vant med masse krefter igjen. Nå prøver vi Biri allerede til helgen. Det blir tette løp, men det har han vist at han takler. Jeg tror hesten har en lys framtid. Han kan gå helt til eliten om helsa spiller på lag, sier Kjetil.