Tre til Bjerke

Lørdag er det divisjonsfinaler på Bjerke. Både Professor Øk og Lykkje May er kvalifisert. I tillegg prøver Ros Son seg i Th Gjølstads minneløp.

ROS SON (2.8) takler tette løp og sprint er en fordel. Kan dukke opp på trippelen.

PROFESSOR ØK (6.11) var god sist. Takler tette løp. Selv fra en dårlig utgangsposisjon håper jeg på en plass blant de tre.

LYKKJE MAY (8.7) viste flott form sist. Kan dukke opp på trippelen om det klaffer underveis.

To seirer

Professor ØK tok seg av Gullsmed Otteren-løpet, mens Larry Joe vant V75-3 i sin debut for stallen.

– Professor ØK hadde en fin oppgave og skulle ha en god sjanse. Det ble dog veldig langt fram da vi ble forstyrret av en galopperende Tangen Frikk i siste sving. Han spurtet bra og vi klarte det akkurat. Hesten har hatt en veldig bra sesong og vi prøver oss igjen allerede neste lørdag på Bjerke. Larry Joe har trent fint. Det klaffet bra underveis og han avgjorde greit til slutt. Dette tror jeg kommer til å bli en veldig god hest, sier Kjetil.

Ros Son ble fjerde i sitt løp, mens Brage Hindø, Lykkje Kjetil og Jelina feilet seg bort.

– Ros Son går dessverre med håndbrekket på. Hadde han tatt i for fullt, ville vi kjempet om seieren. Brage Hindø er vrien på voltestart, han prøver ikke en gang. Vi får fokusere på auto med ham. Lykkje Kjetil feilet umotivert, mens Jelina skuffet meg. Alt i alt var det dog en meget god dag, sier Kjetil.

V75 på hjemmebane

Lørdag er det årets siste V75-kjøring på Forus. Flere av stallens hester skal i aksjon. Professor ØK har en god sjanse i Gullsmed Otterens løp som egentlig er V75-løp, men som er plassert utenfor. Kleppe Fanden skal ut i Adolf Idsøes æresløp. Også Larry Joe, Ros Son, Lykkje Kjetil og Brage Hindø prøver seg i V75, mens Jelina skal ut i dagens første løp. Slik vurderer Kjetil sjansene:

JELINA (1.6) gikk bra etter galoppen sist. Møter noen gode. Fornøyd med premie,

PROFESSOR ØK (2.9) kommer ut etter en liten pause. Han har trent fint og jeg tror formen er like god nå som den var før pausen. Har en grei oppgave og jeg synes han skal regnes i toppen.

KLEPPE FANDEN (3.12) synes jeg var bra i comebacket søndag. Det er en del tøffere i mot nå. Han skal få et fint løp og så får vi kjøre til slutt. Fornøyd med en fin premie.

LARRY JOE (5.6) har jeg hatt på stallen i to-tre måneder. Jeg har kjørt 1.20 med ham som fortest. Det virker som en flegmatisk type. Synes han skal regnes med trippelsjanse.

ROS SON (7.3) feilet sist og gikk glipp av en topplassering. Hesten har vært bra i år og han står spennende til. Trippelaktuell.

LYKKJE KJETIL (7.6) travet et bra løp sist. Kan hente seg en bra premie. Mer tro på Ros Son.

BRAGE HINDØ (9.1) var god sist. Han er sterk så jeg tror han takler distansen. Er kjapp ut og står spennende til. Vil prøve å sitte foran dersom vi beholder sporet. Tror han kan ende blant de tre.

Femte i V75 og godt comeback

Lykkje May leverte et fint løp til femte i V75 på Klosterskogen, mens Kleppe Fanden var god toer i sitt comeback.

– Lykkje May får mer enn godkjent for innsatsen. Hun sto hardt inne i løpet, men fullførte veldig bra og kunne fort vært enda lenger framme med mer klaff. Hun satt litt fast til slutt.

– Kleppe Fanden fungerte fint i comebacket. Å hente 40 meter på Wellek er ikke lett og det gikk heller ikke, men hesten sto på fint. Nå blir det ny start allerede lørdag i V75 på hjemmebane, sier Kjetil.

Kloster og Sørlandet

Lykkje May prøver seg i V75 på Klosterskogen lørdag, mens Kleppe Fanden gjør et etterlengtet comeback på Sørlandets travpark søndag.

LYKKJE MAY leverte et fint løp sist. Hun står tøft inne grunnlagsmessig. Er dog i fin form så jeg tror på en god premie.

KLEPPE FANDEN (7.7) ble skremt og tok seg en tur på egenhånd da han skulle gjøre comeback. Fikk bare noen skrubbsår og har trent fint etterpå. Har en grei oppgave. Skal få et fint løp første gang ut. Tror dog han kan være med i trippelkampen om det løser seg,