Tre til Bjerke

Lørdag er det divisjonsfinaler på Bjerke. Både Professor Øk og Lykkje May er kvalifisert. I tillegg prøver Ros Son seg i Th Gjølstads minneløp.

ROS SON (2.8) takler tette løp og sprint er en fordel. Kan dukke opp på trippelen.

PROFESSOR ØK (6.11) var god sist. Takler tette løp. Selv fra en dårlig utgangsposisjon håper jeg på en plass blant de tre.

LYKKJE MAY (8.7) viste flott form sist. Kan dukke opp på trippelen om det klaffer underveis.

Seier til Professor‘n

Professor ØK fikk et lite plaster på såret etter at han galopperte bort en fremskutt plassering i Derby med seier i V75 på Forus.

– Det var surt det som skjedde på Bjerke, men kjekt at han fikk vinne V75 på hjemmebane. Hesten er jo god og kommer til å tjene fine penger framover, sier Kjetil som også var strålende fornøyd med Lykkje May som ble toer i sitt V75-løp.

– Hun måtte gå litt tidlig, men fullførte flott til mål. Både hun og Professor ØK kommer til å starte jevnt utover høsten, sier Kjetil.

I et løp utenfor V75 var både Ros Son og Talent ØK under pari.

– Vi får sjekke dem opp. De kommer sterkere tilbake.

Gjør et gullkjøp

Vi har en diamant på stallen og derfor måtte vi ha gull også. Kjetil har derfor kjøpt åringshingsten Lome Gull. Han er etter Horgen Tore og den førstefødte til Lome Oda som selv tjente nesten millionen.

– Jeg var og kikket på Lome Gull etter V75-kjøringen på Bjerke i februar og likte han så godt at jeg bare måtte kjøpe. Denne har jeg tro på, sier Kjetil.

Det er en eller to andeler igjen i Lome Gull. For mer info ring Kjetil på 905 43 687.

Skade for Fanden

Kleppe Fanden skulle ha startet i Laumb-løpet sammen med storebror Kleppe Slauren sist lørdag, men var halt og måtte bli hjemme i stallen. I går ble Kleppe Fanden undersøkt og som fryktet var det en alvorlig skade. Nå må han fokusere på avlsarbeidet framover.

– Han har fått en blødning på en sene i det venstre frambeinet. Prognosene er heldigvis gode og veterinæren mener at hesten vil komme tilbake på samme nivå. Kjedelig med slike skader, men det er sånn som skjer. Nå får vi bare ta tiden til hjelp. Han kan trenes underveis så han skal ikke tape for mye på oppholdet. Noen start blir det ikke før tidligst på senhøsten,sier Kjetil.

Professoren forkjølet

Professor ØK ville blitt favoritt i V75 på Momarken i morgen, men den talentfulle 3-åringen må bli hjemme i stallen.

– Vi er blitt forkjølet både jeg og hesten så da er det best å holde seg hjemme. Synd, fordi han hadde et fint løp, men det er alltid mye bedre å oppdage sånt i forkant av et løp enn etterpå, sier Kjetil.