Professoren forkjølet

Professor ØK ville blitt favoritt i V75 på Momarken i morgen, men den talentfulle 3-åringen må bli hjemme i stallen.

– Vi er blitt forkjølet både jeg og hesten så da er det best å holde seg hjemme. Synd, fordi han hadde et fint løp, men det er alltid mye bedre å oppdage sånt i forkant av et løp enn etterpå, sier Kjetil.

To 3-årshopper på Forus

Lykkje May og Grude Elle skal i aksjon på Forus tirsdag. Lykkje May har en god sjanse til å ta sin tredje strake.

LYKKJE MAY (1.1) har vært flink og vunnet med krefter spart de to løpene hun har gått. Skal regnes igjen.

GRUDE ELLE (10.7) gikk fint i debuten der hun kunne vært toer med stang inn. Hun henter seg nok en fin premie igjen, kanskje trippel med klaff.

Flott sesong

2016 er i ferd med å gå over i historien. Året har vært meget bra sett med stall Djøselands øyne. Hestene har totalt kjørt inn drøyt 2,1 millioner kroner denne sesongen. Det er veldig bra, ikke minst med tanke på at stallen består av mange unghester og ikke fullt så mange løpshester. De som har startet har vært med og bidratt på en god måte de aller fleste og flere har hatt sterke sesonger. Kleppe Fandens seier i Kongepokalen er den største for året, men det er blitt flere seirer innenfor V75. Slik vil Kjetil oppsummere sesongen for stallens hester:

Kleppe Fanden: han begynte meget bra med seier i Kongepokalen. Det begynte å kladde litt før Derby og det gikk ikke som vi håpet i årets største oppgjør. Jeg føler hesten er på gang igjen nå selv om det ble galopp sist. Neste år håper jeg han kan vokse inn i eliten. Det skal også bli spennende å se hvor mange hopper han får.

Kleppe Slauren: har vært meget solid hele sesongen og hevdet seg flott mot de aller beste. Ble tredje i NM og kom seg under den magiske 1.20-grensa da han travet flotte 19,3 i Bergen.

Kleppe Snigen: er meget jevn og flink. Tjente nesten nøyaktig det samme som han gjorde i 2015. Blir bedre og bedre å reise med. Tror han skal få en ny, fin sesong i 2017.

Spik: har det virkelig løsnet for i år. Høydepunktet er annenplassen i DNTs 5-årsløp, men han har også vunnet i V75 og leverte flere andre gode løp i V75-sammenheng.

Vill Solen: trodde jeg skulle være tidlig framme og hevde seg i årgangsløpene, men det viste seg at han behøvde litt tid. Det har løsnet på tampen av sesongen og han avsluttet på perfekt vis med V75-seier. Håper han skal hevde seg mot de beste i årgangen neste år.

Into the Sun: har levert en fin debutsesong. Han har fin kapasitet og jeg tror vi skal få det mye moro med ham neste år. Ble operert nå helt på tampen av sesongen, men han er klar for kamp igjen om ikke så lenge.

Nesvik Rapp: begnte det å løsne for etter at Tobias overtok treneransvaret. Er blitt langt mer stabil og jeg tror han får en fin sesong neste år.

Kleppe Frakken: har behøvd litt tid på seg, men det begynner å løsne så smått. Tror han kan tjene fine penger til neste år.

Føynland Faks: er den hesten som har skuffet mest i år. En hest jeg holder høyt og som jeg hadde høye amibsjoner med. Hodet har dog ikke vært helt med. Vi får jobbe på videre og tro at det løsner til neste år.

Stall Djøseland takker alle eiere og samarbeidspartnere for året som har gått og ønsker alle et godt nytt år!

Med i toppen

Tre hester skal i aksjon på Forus tirsdag. Alle kan være med der framme.

KLEPPE SNIGEN (1.2) leverte et bra løp sist etter pause og skal normalt gå framover med det løpet i kroppen. Det skal bli spennende å se hvor han står mot disse hestene. Håper på tempo i løpet. Kan snuse på en trippelplass, mener.

SPIK (1.3) tror jeg skal ha gått fram med et løp i kroppen. Jeg tror også han kan være med der framme. Han og Kleppe Snigen er nokså jevngode.

NESVIK RAPP (3.8) var meget positiv på Jarlsberg og satt fast i mål mot de beste 4-åringene. Tåler to tette løp. Trons Vilje kan bli vrien å slå, men vi skal hvert fall kjempe om plassen bak.

Tre til Jarlsberg

Tre hester skal i ilden under V75-kjøringen på Jarlsberg lørdag. Kleppe Fanden og Nesvik Rapp skal ut i Nils Østbys minneløp, mens Vill Solen forsøker seg i Høstfinalen for 3-åringene.

NESVIK RAPP (5.2) er i fin form, men møter gode hester. Fornøyd med premie.

KLEPPE FANDEN (5.10) ser ålreit ut i trening. Ingbest har vært meget god i det siste og det blir tungt å slå ham. Håper å være på trippelen.

VILL SOLEN (8.9) leverte et bra løp sist og er i fin form. Tøft å vinne, men kan dukke opp på trippelen med klaff underveis.