Gjør et gullkjøp

Vi har en diamant på stallen og derfor måtte vi ha gull også. Kjetil har derfor kjøpt åringshingsten Lome Gull. Han er etter Horgen Tore og den førstefødte til Lome Oda som selv tjente nesten millionen.

– Jeg var og kikket på Lome Gull etter V75-kjøringen på Bjerke i februar og likte han så godt at jeg bare måtte kjøpe. Denne har jeg tro på, sier Kjetil.

Det er en eller to andeler igjen i Lome Gull. For mer info ring Kjetil på 905 43 687.

Skade for Fanden

Kleppe Fanden skulle ha startet i Laumb-løpet sammen med storebror Kleppe Slauren sist lørdag, men var halt og måtte bli hjemme i stallen. I går ble Kleppe Fanden undersøkt og som fryktet var det en alvorlig skade. Nå må han fokusere på avlsarbeidet framover.

– Han har fått en blødning på en sene i det venstre frambeinet. Prognosene er heldigvis gode og veterinæren mener at hesten vil komme tilbake på samme nivå. Kjedelig med slike skader, men det er sånn som skjer. Nå får vi bare ta tiden til hjelp. Han kan trenes underveis så han skal ikke tape for mye på oppholdet. Noen start blir det ikke før tidligst på senhøsten,sier Kjetil.

Professoren forkjølet

Professor ØK ville blitt favoritt i V75 på Momarken i morgen, men den talentfulle 3-åringen må bli hjemme i stallen.

– Vi er blitt forkjølet både jeg og hesten så da er det best å holde seg hjemme. Synd, fordi han hadde et fint løp, men det er alltid mye bedre å oppdage sånt i forkant av et løp enn etterpå, sier Kjetil.

To 3-årshopper på Forus

Lykkje May og Grude Elle skal i aksjon på Forus tirsdag. Lykkje May har en god sjanse til å ta sin tredje strake.

LYKKJE MAY (1.1) har vært flink og vunnet med krefter spart de to løpene hun har gått. Skal regnes igjen.

GRUDE ELLE (10.7) gikk fint i debuten der hun kunne vært toer med stang inn. Hun henter seg nok en fin premie igjen, kanskje trippel med klaff.

Flott sesong

2016 er i ferd med å gå over i historien. Året har vært meget bra sett med stall Djøselands øyne. Hestene har totalt kjørt inn drøyt 2,1 millioner kroner denne sesongen. Det er veldig bra, ikke minst med tanke på at stallen består av mange unghester og ikke fullt så mange løpshester. De som har startet har vært med og bidratt på en god måte de aller fleste og flere har hatt sterke sesonger. Kleppe Fandens seier i Kongepokalen er den største for året, men det er blitt flere seirer innenfor V75. Slik vil Kjetil oppsummere sesongen for stallens hester:

Kleppe Fanden: han begynte meget bra med seier i Kongepokalen. Det begynte å kladde litt før Derby og det gikk ikke som vi håpet i årets største oppgjør. Jeg føler hesten er på gang igjen nå selv om det ble galopp sist. Neste år håper jeg han kan vokse inn i eliten. Det skal også bli spennende å se hvor mange hopper han får.

Kleppe Slauren: har vært meget solid hele sesongen og hevdet seg flott mot de aller beste. Ble tredje i NM og kom seg under den magiske 1.20-grensa da han travet flotte 19,3 i Bergen.

Kleppe Snigen: er meget jevn og flink. Tjente nesten nøyaktig det samme som han gjorde i 2015. Blir bedre og bedre å reise med. Tror han skal få en ny, fin sesong i 2017.

Spik: har det virkelig løsnet for i år. Høydepunktet er annenplassen i DNTs 5-årsløp, men han har også vunnet i V75 og leverte flere andre gode løp i V75-sammenheng.

Vill Solen: trodde jeg skulle være tidlig framme og hevde seg i årgangsløpene, men det viste seg at han behøvde litt tid. Det har løsnet på tampen av sesongen og han avsluttet på perfekt vis med V75-seier. Håper han skal hevde seg mot de beste i årgangen neste år.

Into the Sun: har levert en fin debutsesong. Han har fin kapasitet og jeg tror vi skal få det mye moro med ham neste år. Ble operert nå helt på tampen av sesongen, men han er klar for kamp igjen om ikke så lenge.

Nesvik Rapp: begnte det å løsne for etter at Tobias overtok treneransvaret. Er blitt langt mer stabil og jeg tror han får en fin sesong neste år.

Kleppe Frakken: har behøvd litt tid på seg, men det begynner å løsne så smått. Tror han kan tjene fine penger til neste år.

Føynland Faks: er den hesten som har skuffet mest i år. En hest jeg holder høyt og som jeg hadde høye amibsjoner med. Hodet har dog ikke vært helt med. Vi får jobbe på videre og tro at det løsner til neste år.

Stall Djøseland takker alle eiere og samarbeidspartnere for året som har gått og ønsker alle et godt nytt år!