Slauren jager 300 000

300 000 svenske kroner er førstepremien i Unionskampen på Färjestad lørdag. Kleppe Slauren er med i leken og Kjetil er optimistisk.

KLEPPE SLAUREN (10.3) er fortsatt i fin form. Han fikk et bra spor og vi får kjøre til fra start i håp om å komme til tet. Jeg har god tro på at han kjemper helt i toppen.

Nye sjanser

Lykkje May og Professor ØK var begge uheldige i Derby-sammenheng sist helg. Lørdag har de sjansen i V75 på Forus. Talent ØK og Ros Son møtes i samme løp utenfor V75.

TALENT ØK (1.9) har hatt løpsfri en periode, men ser fin ut i trening. Synes han er trippelaktuell.

ROS SON (1.10) strakk ikke til i Kriterie-kvalifiseringen Eld Rask vant sist, men hesten er i fin utvikling og er enklere ute nå. Synes han skal kjempe blant de tre fremste.

PROFESSOR ØK (3.14) galopperte bort en tredje, fjerdepremie på oppløpet i Derby-finalen sist. Formen er fin og selskapet riktig, men bakspor gjør det litt sjanseartet. Håper han er med i fremste rekke.

LYKKJE MAY (5.10) fikk sjansene spolert på grunn av sjenering i Hoppe-Derby. Hun kjentes veldig fin ut for dagen. Møter noen gode, men er aktuell for trippel.

Tre Derby-håp

Søndag er det klart for den store Klasseløpsdagen på Bjerke der både Derby og Kriteriet skal avgjøre. Stallen har med tre håp – Lykkje May i Hoppe-Derby og Lome Diamant og Professor ØK i Derby.

LYKKJE MAY (4.4) leverte et bra løp i kvalifiseringen og hadde krefter igjen i mål. Hun har funnet formen i tide. Håper hun kan kjempe blant de tre.

PROFESSOR ØK (9.10) måtte brukes litt underveis i kvalen, men sto på fint til mål. Han er fersk og møter mange gode, men er såpass bra selv at han kan hente seg en bra premie.

LOME DIAMANT (9.11) var bra i kvalifiseringen og skal gå mye fram til finalen med løp i kroppen. Han er sterk og god og står distansen. Håper han kan kjempe blant de tre.

 

Grude-hestene på Forus

Grude Svenn, Grude Borken og Grude Elle er håpene på Forus tirsdag.

GRUDE BORKEN (1.10) var positiv i debuten, men trenger å lære. Fornøyd om han er blant de tre.

GRUDE SVENN (5.11) er i bra form. Håper han er blant de tre.

GRUDE ELLE (9.10) ble det for tøft for i kvalifisering til Hoppe-Derby. Enklere ute nå. Håper hun er med blant de tre.

Finalebilletter på spill

De tre nærmeste dagene er det kvalifiseringer til Kriteriet og Derby på Bjerke. Stallen har fem håp igjen etter at Smedheim Staut måtte strykes grunnet en skade. Grude Elle, Lykkje May jager finaleplass i Hoppe-Derby mandag, mens Lome Diamant og Professor ØK er håpene i Derby som også har sine kvalifiseringer i kveld. Ros Son skal forsøke å kvale inn til Kriteriet i morgen.

GRUDE ELLE (1.2) har skuffet litt den siste tiden, men trener fint. Klarer hun den siste finaleplassen er vi meget godt fornøyd.

LYKKJE MAY (2.6) har funnet formen i tiden. Hun ser meget bra ut i trening. Finaleplass er målet. Kan dukke opp på trippelen om det klaffer.

LOME DIAMANT (5.3) har trent fint den siste tiden. Han er sterk og god og tåler å gjøre litt selv. Det er et hardt kvalifiseringsløp, men jeg håper han er blant de tre.

PROFESSOR ØK (5.6) kjører jeg selv i og med at vi eier ham. Hesten har vært solid, men møter langt tøffere lag enn han pleier. Det skal bli spennende å se hvor han står. Jeg mener han skal ha sjansen til å gå til finalen om han er på sitt beste.

ROS SON (8.5) er i veldig fin utvikling, men det er knallhardt imot. Det blir tøft å kvale. Fornøyd med premie.