Reprise fra Slauren?

Kleppe Slauren skal forsøke å gjenta fjorårsseieren i Gaute Gudmestads æresløp når Forus innbyr til V75-kjøring lørdag. Into the Sun skal også i aksjon.

KLEPPE SLAUREN (3.7) holder veldig fin form. Tillegg på sprint er ikke ønskemelodien, men det ble få hester i feltet og det er en klar fordel. Skal regnes helt i toppen.

INTO THE SUN (9.12) ble skjev og feilet sist, men gikk uten framsko og med åpent hodelag. Slik blir det ikke nå og jeg tror han skal fungere bedre. Sporet er vrient, motstanden skremmer ikke. Vi får kjøre til slutt og se hvor mange han henter.

Seier i årsdebuten

Professor ØK leverte en fin årsdebut på Forus lørdag. 4-åringen vant og rekordforbedret seg til 29,6vm.

– Jeg var veldig godt fornøyd med ham. Neste start blir muligens Sørlandet 28. april. Det er vanskelig å si hvor han står i forhold til de beste i årgangen. Han er fersk så vi får matche ham litt forsiktig og se an utviklingen, sier Kjetil.

Champlain kunne sikret to seirer, men feilet i brekken.

– Det ble galopp akkurat da Pål Buer dro ut i angrep. Han mente det var seieren som røk, sier Kjetil.

Sterk annenplass

Lome Diamant leverte en meget bra innsats i Kongepokalen. Han koblet grepet på ledende Valle Ask, men ble spurtslått av favoritten Tekno Eld. Annenplassen var verdt 100 000 kroner.

– Det var et helt annet trøkk over ham i dag kontra Klosterskogen. Jeg så at Tekno Eld hadde stor fart og skjønte at han ville slå oss, men Lome Diamant leverte uansett en meget bra innsats, sier Kjetil.

To på Forus

Etter at Bjerke-løpene er ferdig på lørdag er det kjøring på Forus. Professor ØK gjør sin årsdebut. I tillegg skal Champlain ut.

CHAMPLAIN (4.4) ble noe stri i debuten, men jeg synes han gjorde et bra løp. Har et greit løp på papiret. Synes han skal kjempe i toppen.

PROFESSOR ØK (10.7) kommer ut etter pause og er godt forberedt. Har kjørt rundt 32.0/2000 som fortest. Hesten er bra og jeg tror han kjemper i toppen på direkten.

På jakt etter «Byttå»

Stavanger Oilers klarte ikke å vinne Kongepokalen, eller «Byttå» for sjuende år på rad. På Bjerke lørdag har Lome Diamant sin ene sjanse i livet til å hjem den gjeve pokalen. Kjetil tror vi får se en annen utgave av Lome Diamant enn på Klosterskogen.

LOME DIAMANT (5.2) ville ikke ta i på Klosterskogen. Det virket som om han gikk og ventet på Philip Ess som lå i rygg. Glem den innsatsen. Nå blir det på med helstengt hodelag. Jeg tror formen skal være bra. Perfekt spor. Håper han er på trippelen.