Slauren jager 300 000

300 000 svenske kroner er førstepremien i Unionskampen på Färjestad lørdag. Kleppe Slauren er med i leken og Kjetil er optimistisk.

KLEPPE SLAUREN (10.3) er fortsatt i fin form. Han fikk et bra spor og vi får kjøre til fra start i håp om å komme til tet. Jeg har god tro på at han kjemper helt i toppen.

Seier til Professor‘n

Professor ØK fikk et lite plaster på såret etter at han galopperte bort en fremskutt plassering i Derby med seier i V75 på Forus.

– Det var surt det som skjedde på Bjerke, men kjekt at han fikk vinne V75 på hjemmebane. Hesten er jo god og kommer til å tjene fine penger framover, sier Kjetil som også var strålende fornøyd med Lykkje May som ble toer i sitt V75-løp.

– Hun måtte gå litt tidlig, men fullførte flott til mål. Både hun og Professor ØK kommer til å starte jevnt utover høsten, sier Kjetil.

I et løp utenfor V75 var både Ros Son og Talent ØK under pari.

– Vi får sjekke dem opp. De kommer sterkere tilbake.

Nye sjanser

Lykkje May og Professor ØK var begge uheldige i Derby-sammenheng sist helg. Lørdag har de sjansen i V75 på Forus. Talent ØK og Ros Son møtes i samme løp utenfor V75.

TALENT ØK (1.9) har hatt løpsfri en periode, men ser fin ut i trening. Synes han er trippelaktuell.

ROS SON (1.10) strakk ikke til i Kriterie-kvalifiseringen Eld Rask vant sist, men hesten er i fin utvikling og er enklere ute nå. Synes han skal kjempe blant de tre fremste.

PROFESSOR ØK (3.14) galopperte bort en tredje, fjerdepremie på oppløpet i Derby-finalen sist. Formen er fin og selskapet riktig, men bakspor gjør det litt sjanseartet. Håper han er med i fremste rekke.

LYKKJE MAY (5.10) fikk sjansene spolert på grunn av sjenering i Hoppe-Derby. Hun kjentes veldig fin ut for dagen. Møter noen gode, men er aktuell for trippel.

Tredje til Lome Diamant

Til tross for tredjeplass i Derby verdt 225 000 kroner, ble det stang ut under Klasseløpsdagen.

– Derby ble et roteløp for våre to hester. Lome Diamant leverte et veldig bra løp og tredjeplass er bra. Professor ØK galopperte dessverre på oppløpet. Jeg tror han hadde kjempet om tredje, fjerdeplass uten galoppen, sier Kjetil.

Lykkje May fikk aldri sjansen i Hoppe-Derby.

– Hun ble kjørt ned to ganger og da var det kjørt for vår del. Surt, sier Kjetil.

Tre Derby-håp

Søndag er det klart for den store Klasseløpsdagen på Bjerke der både Derby og Kriteriet skal avgjøre. Stallen har med tre håp – Lykkje May i Hoppe-Derby og Lome Diamant og Professor ØK i Derby.

LYKKJE MAY (4.4) leverte et bra løp i kvalifiseringen og hadde krefter igjen i mål. Hun har funnet formen i tide. Håper hun kan kjempe blant de tre.

PROFESSOR ØK (9.10) måtte brukes litt underveis i kvalen, men sto på fint til mål. Han er fersk og møter mange gode, men er såpass bra selv at han kan hente seg en bra premie.

LOME DIAMANT (9.11) var bra i kvalifiseringen og skal gå mye fram til finalen med løp i kroppen. Han er sterk og god og står distansen. Håper han kan kjempe blant de tre.